I´m not a papercup

Nu har jag kännt mig krasslig i flera dagar, lite ont i halsen, hängig o tung i huvvet. Jag har tagit sån där echinaforce eller va det heter som brukar mota förkylningar bra. Jag hoppas det inte blir värre än det är nu för det känns som man inte riktigt har tid att ligga i sängen o va sjuk just nu.

Idag passade vi iaf på att handla all julmat o dylikt. Skönt att ha det gjort o göra det innan alla andra oxå ska ut o trängas. Hatar att handla när det är för mycket folk, blir helt snurrig i huvvet o kan inte tänka klart. Vet inte om det har med min fobi att göra eller om "normala" människor oxå blir så ;-)

Jag har hittat en ny bästa vän, nämligen denna:

I´m not a papercup

Det är en kopp som ser ut precis som när man köper kaffe o tar med sig på tex mcdonalds o såna ställen, fast den är av porslin o locket är av silikon.
Den är perfekt när man vill ta med sig kaffet ut, i bilen eller om man bara vill att det ska hålla värmen lite extra länge. Jag använder den är hemma för när man springer runt o grejar här hemma så kan kaffet lätt bli kallt lite för fort. Den finns att köpa här bland annat.

Kevin tycker om att räkna matte o sitter just nu brevid mig o räknar matte med clementiner. Han vill att jag ska hitta på olika matteproblem som han ska lösa, tex. "Kevin har 8 clementiner. Leo får 5, hur mångar har Kevin kvar?". Jag vill verkligen att han ska tycka att matte är kul för jag vet själv hur jobbigt o tråkigt jag tyckte att matte va i skolan. Så här är det uppmuntran på hög nivå :-) Duktig är han oxå såklart!

Det är riktiga frukotmaner vi har här hemma. Det går åt såå mycket frukt så det är inte sant. Men jag klagar inte, frukt är ju nyttigt o bra. Bättre att dom äter det än bullar, kakor o sånt onyttigt :-)

Barnen är verkligen glada för den snö som har kommit. Leo vill ut så fort han vaknar på morronen. Han är ledig från dagis denna vecka. Idag har det blivit en hel del pulka åkning och vi har sån tur att vi har en liten backe precis utanför dörren så man ser dom o kan ha koll.

Nu är det snart dags för läggdags för dom små trollen.

Kram!!

Rättelse

Som min kära vän Cissi påpekade i mitt förra inlägg så var det ju självklart inte grannen vi tog in o klädde utan granen såklart. Hade väl varit lite vääl elakt att låta grannen stå i förrådet hela året helt näck.. speciellt när vi är relativt nyinflyttade här..hehe.. så fel det kan bli, får väl skylla på att jag skrev det på natten ;-)

Igår var jag och barnen till Madeleine och pojkarna. Hennes kusin o barn var oxå där. Vi hade det årliga julpysslet. Jättetrevligt hade vi det även om inte alla barn hade ro att sitta still o pyssla så länge. Jag tror att mina barn satt mest o längst, men då har dom en mamma som tycker det är superkul att pyssla :-p

Vi fortsatte med pysslandet här hemma idag oxå. Blev lite tomtar, girlanger o apelsiner med nejlikor i.

Julpyssel  (några är tom från förra året)


Julapelsiner

Min pappa ringde o chockade mig förut. Han är alltid så dålig på att önska sig saker till jul o födelsedagar, men nu hade han lyckats få ihop en rejäl lista.. helt otroligt ;-) då är det bara patric kvar som inte önskar sig nåt.

Ikväll blev det ett litet eget ihopplock av rester som fanns hemma i kyl o frys. Wokade ihop lite qournbitar, zuccini, tomat, purjolök, cream fraiche, mango chutney o sambal oelek. Till det blev det ris. Blev faktiskt riktigt gott :-)


Jag tror nog jag ska gå o slå in lite julklappar som kan få ligga under granen. Tror ni dom får vara ifred för mina nyfikna barn?!

Kram!!

Gomorron gomiddag gokväll...

Dagar o nätter lixom flyter samman när man är i en jobbarperiod, men det är det väl värt när man får så mycket ledig tid. Inatt är det sista natten på denna period sen är jag långledig, förutom att jag ska göra ett pass på måndag som jag bytt. Slutar kl 7 istället för 8 idag eller imorron blir det ju. Ska åka raka vägen till Leos luciatåg i kyrkan. Första gången Kevin inte är med utan får sitta med oss o titta på istället. Han tyckte nog det va konstigt för han frågade om inte han skulle ha sin tomtedräkt på sig :-) Igår hämtade vi in grannen o klädde den. Vi gjorde det tidigt iår för tiden går ju så fort. Snart är det julafton o man vill ju hinna njuta lite av den innan. Bild får komma imorron. Verkar inte som man kan lägga upp bilder från iphonen. Eller så är det bara jag som inte kommit på hur man gör :-) Idag fyller min älskade syster 30 år. Jag hoppas hon haft en toppendag, det är hon värd!! :-) Kram till världens bästa syster!!

Kändisar & julklappsjakt

Idag har jag sprungit runt o letat julklappar, jag hittade en del o har en del kvar. Vissa är ju svårare att köpa till än andra.
När jag gick in på Akademibokhandeln i MittiCity så satt Filip Hammar o Fredrik Wikingsson o singnerade sin bok "Tårtgeneralen".

Var ju tvungen att ha bevis, så här kommer det ;-)

Filip & Fredrik

Sen var jag med Kevin till tandläkaren, han var väl måttligt road, men allt såg fint ut så det va ju skönt.

Tandisbesök

Nu ska jag krypa ner o titta på Idol. Har inte följt det speciellt bra, tycker det är roligare såhär på slutet när det inte är så många kvar.

Kram på er!!

Som när man va liten

Sitter med Gos i knät. Han är väldigt gosig o kommer så fort man sätter sig ner nånstans, det är en riktig myskatt. Tänk vad han har utvecklats sen vi fick honom. Då kunde han inte sitta i knät alls utan låg bara bredvid. Sen avancerade han upp till att kunna ligga på en filt i knät o nu nästan 8 år senare så ska han jämt sitta hos en, kommer till och med ibland o sätter sig hos folk som hälsar på.

När jag kom o hämtade Leo på dagis i Tisdags så hade han gjort en present till mig och Patric:

Fint inslagen

Inuti låg ett jättefint halsband som han gjort

Så sött så man smälter

Dom har även gjort porträtt på dagis, tittat sig i spegeln o sen ritat hur dom ser ut

Visst är han sig lik?!

Idag har jag o barnen bakat muffins, det blev stoora muffins, knappt så man orkade äta upp dom :-)
Smeten ska smakas på såklart

Det påminner om när man var liten
o mamma bakade hemma.
Hon hällde alltid upp lite smet
i en kopp som man fick äta, så gott :-)

(kommer du ihåg det mamma?)

Det blev lite eftermiddagsfika

Mys

Nu ropar tvätten att den vill bli vikt så det är väl bäst att lyda (tråkgöra).

Kram!!

RSS 2.0