Jag vill inte!!

nej, jag vill inte ha mer snö nu! jag vill ha vår.. men det verkar inte vilja sluta snöa.. det här kunde ju varit perfekt att få i december :-) men men.. det får väl bli lite pulkaåkning idag då.. sista för denna vinter hoppas jag. Till veckan skulle det väl bli lite mer värme o då smälter det här förhoppningsvis bort o håller sej borta lääänge.. :-) Men pulka är kul så det blir nog bra det här med.

Igår var jag ner till arbetsförmedlingen o anmälde mej.. så nu väntar jag bara på arbetsgivarintyget så jag kan skicka in alla papper till a-kassan.. jag hoppas att han inte tar allt för lång tid på sej, kan ju va kul att få pengarna i tid, om man nu får några.

usch, jag måste ta hand om lite disk nu, har ingen lust alls.. känns som man tar hand om disk dygnet runt, det tar aldrig slut.. *suckar* ska väl sätta på en maskin med tvätt oxå.. göra lite nytta såhär innan dagen riktigt har börjat.

Ikväll ska Patric ut med arbetskompisarna så jag blir själv, barnen o jag får väl mysa med nån film o lite godis innan dom ska sova, sen får jag lite egentid.. får väl tända lite ljus o mysa i mörkret.. man ska ju släcka ner o det är klart man ska va med o bidra lite :-)

Nu får ni ha en bra lördag!!

kram!!

I väntan på...

desperate housewives så tänkte jag uppdatera lite här.

I lördags va jag o barnen till badhuset med pappa. Det va väldigt roligt, barnen får busa av sej o är lagom trötta till kvällen ;-)
Söndagen var lugn, vi skjutade Patric till jobbet o sen tog vi en snabbis in på ikea o sen maxi.

Igår var jag till kuratorn, det va ett bra samtal, hon hade pratat med läkaren o han skulle skriva ett intyg som jag kunde ha med till a-kassan så jag får väl hem det nån dag här i veckan.
Sen träffades jag Madeleine på stan o vi gick o åt lite god lunch tillsammans, tog en runda på stan oxå. Alltid lika trevligt, o skönt att få träffas utan barnen så man hinner prata lite, utan att bli störd mitt i en mening :-)

Idag ringde jag chefen o sa upp mej, så nu har jag skickat iväg ett skriftiligt brev där jag säger upp mej from torsdag den 26/3. Det känns som en jättejättestor lättnad att slippa gå dit nåt mer, jag hoppas bara det ordnar sej med a-kassan. Imorron ska jag åka dit en sista gång o hämta hem mina saker.

Förhoppningsvis behöver jag inte vara helt arbetslös så länge för i måndags ringde hon från sommarjobbs intervjun o undrade om jag va intresserad av nattjobb.. så vi ska träffas på måndag igen, så får vi se om det kan va nåt att ha :-)

Jahapp.. det här tog ju 5 minuter, nu är det en kvart kvar tills det börjar på tvn.. jag får väl gå o mysa ner mej o vänta.

Kram!!

Fullt ös!!

Idag har jag och barnen varit till Lekstunden tillsammans med Madeleine, Oliwer och Adam. Det va hur kul som helst. Kevin och Adam var dom som höll igång mest, dom for runt som vildningar :-) Leo och Oliwer va lite mer försiktiga. Leo tyckte det va lite läskigt att klättra runt själv, han ville att jag skulle va med, men med lite hjälp från Kevin så åkte han tillslut rutchkanan vilket han tyckte va skoj :-) Vi var där 1 timme och sen gick vi till Burger King och åt lite mat.

Idag fick jag även mitt fina halsband!! Tjejen som gjort det är jätteduktig och är ni sugna på att beställa ett eget så kan ni kika in på hennes sida "Linas smycken"


Igår var jag iväg till sf-gruppen. Vi fick en rejäl utmaning och jag va inte alls beredd på det, vilket nog va meningen oxå ;-) Vi har ju haft uppehåll i 2 veckor så vi skulle få berätta om hur vi haft det o vad vi gjort på ett lite annorlunda sätt. Hon hade lagt ut en massa rekvisita att välja bland. Vi skulle välja 2-3 olika saker som kunde symbolisera våra veckor, vad som hänt och vad vi gjort. Sen skulle vi stå inför gruppen och göra en presentation på 3 minuter. Jag tänkte direkt att jag inte skulle klara av det, inte att kunna välja bland sakern o sen stå o prata helt själv på en "scen". Men när vi väl skulle välja saker så var det inga problem alls, jag hittade mina saker fort och jag tog även chansen att vara först ut på "scen". Det gick över förväntan och jag fick mycket positiv feedback :-)
Det va väldigt kul att höra vad som hade hänt för dom andra i gruppen under den här tiden, det märks att vi gör framsteg, jättekul :-)

Imorron ska jag o barnen till badhuset med min pappa. Jag har inte sagt nåt till barnen ännu, tänkte det kunde bli en rolig överaskning när dom vaknar imorron :-) dom har längtar efter att få komma dit igen så det blir nog uppskattat :-)

Här kommer lite bilder från idag:

Vårstädning

Ja inte jag alltså.. men kbab kör runt med sopgrejen här utanför, tar bort all grus o sand, det är ett fint vårtecken, samt att det faktiskt börjar komma upp lite vårblommor ute i rabatten o en snödroppe har vi, jättesöt :-) det är så härligt soligt o vårigt ute nu.. det värsta är att det säkert komma nåt återfall med snö snart, nu när man verkligen tycker det är såå skönt med lite vårkänslor. Men men, vi är på god väg nu och Kevin pratar varje dag om att det är vår nu och när våren är klar så är det sommar!! :-D
Ja jag har iaf gjort lite fint här hemma, tagit hand om lite disk, dammsugit, tvättar o vädrar lite, alltid nåt ju...

Igår hade jag och mamma en heldag för oss själva. Vi gick på stan och åt god mat :-) det va väldigt kul o jag kände att jag verkligen behövde den där dagen. Blir ju inte så ofta som mamma o jag är helt själva heller. Så tack mamma för igår!! Fick en cd med avslappningsmusik oxå, verkligen jättehärlig musik.
Denna, rekomenderar den varmt, finns att köpa på Eldopalen nere i stan. Dålig bild jag vet, den heter "Inner Balance" Tron Syversen - music for relaxation and wellbeing.


Idag ska jag iväg till sf-gruppen, vi hade uppehåll förra veckan så det känns konstigt att man ska dit idag, nästan lite nervöst. Men det ska väl gå bra, det är ju utmaningarna som man är nervös för, men det är ju dom som man behöver jobba med oxå.

Har gjort en ny slideshow, det va så många bilder att lägga upp så det blir bättre såhär. Det är bilder från i söndags när vi var till skutberget och så är det nån bild när Kevin och Leo sitter o spelar dataspel :-) Sen hade Kevin gjort 2 fina påskteckningar på dagis igår. En kyckling och en tupp. Han är så otroligt duktig på att rita, fröknarna berömer honom så mycket. Han ritade även en jättefin spindelman här hemma i helgen så den är med oxå :-)

Igår när jag kom till dagis så hade Leo ritat sin första riktiga "form" oxå. Han hade ritat av sin apa, så han hade ritat ett runt huvud med ögon o mun, jättefint va det och såå roligt att se att han utveckats så med ritningen :-) tyvärr så har jag ingen bild på den för teckningen skulle sitta med på dagis.




Frisk för att vara sjuk

Ja man behöver nog vara frisk för att kunna orka med att vara sjuk. Jag blir galen på att jag inte kan få rätt hjälp nångång. Har ringt runt hela morronen för att få tag på nån som kan hjälpa mig, men ingen verkar kunna det. Om jag bara hade en egen personlig läkare så kunde jag ringa till den, men nej.. man ska bli runt skickad till en massa olika så man inte har nån att kontakta när man verkligen behöver det :-( Nu sitter jag o väntar på att min kurator ska ringa upp mig om hon nu har tid. Chefen ligger ju på o vill ha svar han oxå såklart.. känner mej bara stressad o vilsen.
 
Jag fick iaf tag på en snäll sköterska som hjälpte mig att se om den där puckoläkaren från i fredags hade skrivit nåt sjukintyg eller inte. Hon såg att han hade skrivit att jag skulle va sjukskriven till den 25/3 men hon kunde inte se om han hade skrivit nåt intyg.. hur vilset kan det bli.. men hon skulle iaf kolla upp det.

I söndags var vi ut till skutberget. Det va jättefint väder och barnen tyckte det va jättekul. Vi hade med oss varm oboy o smörgåsar. Mys :-)

Igår var jag iväg på jobbintervju på karolinen, kommunen som anordnar om sommarjobb.. vi får väl se hur det går, man skulle väl få reda på nåt runt maj tror ja.

Idag är det oxå jättefint väder, man borde gå ut o gå eller nåt.. såg när jag kom hem från dagis imorse att det hade börjat komma upp lite vårblommor i rabatterna.. härligt!! Jag längtar så mycket efter våren o sommaren.. o lite härlig värme!! :-D

*håll tummarna för att min kurator ringer snart o kan hjälpa mej* behöver lite framgång känner ja o inte bara motgångar.

Kram!!

Ugglor i mossen

åh så underbart skönt att inte ugglan vann melodifestivalen, hade hon vunnit så hade jag nog lagt ner allt va melodifestivalen heter :-o men det va en bra låt som vann iaf, så det va väl bra.. får väl hoppas att det går bra i det stora sen oxå.

Idag har Kevin varit på barnkalas, alldeles själv för första gången :-) jag fick absolut inte vara kvar, så det va lite roligt. Jag tog med mej Leo o åkte till bergvik. Vi gick där o kikade lite, köpte korv med bröd, åkte byggare bob skopis o handlade lite lördagsmys. Skönt när man får lite egentid en o en.

Annars har det varit rätt lungt idag, åt lite pizza här förut.
Sitter o kikar runt lite på om man kanske skulle börja studera, ta tag i sitt liv o göra nåt. Jag har ju så dålig självkänsla så jag tror ju såklart inte att jag kommer klara av att plugga på högskolan :-( men samtidigt så vill jag ju bli nånting o kunna jobba med nåt som jag tycker är kul. Jobbet är ju ändå en väldigt stor del av livet. Tänkte ringa lite på måndag o se om man kunde få komma o prata med en studievägledare. Men först måste jag läsa upp betyg, så är det när man inte hade ork att lägga ner sig på skolan när man hade chansen :-(

Imorron tänkte jag att vi skulle göra en liten utflykt. Åka ut till skutberget o strosa runt lite o sen ta med varm oboy o smörgåsar, tror barnen skulle tycka att det va kul, det är ju fint där ute med vatten o allt.

o jag mitt pucko glömde ju såklart att köpa nässpray förut så nu sitter jag här o är jättetät i näsan... fy, inte kul alls.. kanske skulle springa över till syrran o se om hon har nåt på lager.. haha.. vi brukar bli lika beroende båda två när vi väl börjat med nässpray :-)

har ju föresten fått den första frågan om döden. det va kevin som frågade en kväll när jag hade nattat honom. Han undrade vart man tog vägen när man dör, o jag försökte förklara så pedagogiskt jag kunde. Han va lessen o sa att han inte ville att vi skulle dö. Lilla gubben, så mycket funderingar o inte är det lätt att förstå en sån stor sak när man är så liten, inte ens en annan kan ju riktigt förstå vad som kommer hända när man dör. Jag har väntat på den frågan o nu kom den, han har säkert gått o grubblat på den ett tag, det brukar va så med lilla Kevin :-)

Hoppas ni får en bra helg!!

kram!!

Fredag den 13:e

ja det märks att det är fredag den 13:e idag, fy vilken dag :-(

Var till läkaren o tänkte att det nog skulle gå bra, man hoppas ju alltid lite. Men nejdå... läkaren hade inte ens tittat i min journal o allt han frågade om kunde han lika gärna ha läst där i, innan jag kom dit o sen kunnat uppdatera sej lite genom att fråga mig. Han verkade inte förstå ett dugg o började prata om KBT behandling, visst det är bra, men det är sånt jag håller på med lite själv o det är absolut INTE det som är det största problemet just nu.. det är jobbet.. jag får panik av att gå dit, jag klarar inte av det längre. Han sa att han kunde sjukskriva mej några dagar till o att jag sen kunde börja jobba igen i långsam takt. Man kan ju inte sjukskriva nån för att dom inte trivs på jobbet som han sa. Men fortfarande så handlar det ju inte om det, jag mår ju inte bra, ska det va så svårt att förstå. Inte ens när jag sitter där o gråter, berättar att det är jobbet jag mår dåligt av så kan han fortfarande inte förstå vad problemet är.. han fortsätter bara prata om kbt o att det kan va lång väntetid för det. Jag tror inte ens han hörde att jag redan går i grubbterapi där vi jobbar mycket med kbt.. jag blir så trött.. hur många steg bakåt ska man orka med?? jag kommer inte våga se ljust på nånting längre för så fort jag gör det kommer det ett bakslag o så ligger man där nere på botten igen...

o inte skrev han ut nåt sjukintyg heller.. *arg o lessen*

nu har jag en liten Leo som är arg som ett bi.. vet inte varför o jag tror inte han vet det heller.. hehe.. men det är väl bäst att försöka gå o prata lite med honom..

kram!!

stor skål med chokladpudding

Nu skulle jag egentligen suttit på möte med sf-gruppen, men vi har uppehåll denna vecka, det är lite tomt faktiskt. Nästa vecka är det dock som vanligt igen.
Förra gången fick vi veta att vi alla ska få stå o prata inför gruppen, det känns fruktansvärt jobbigt o skrämmande, men väldigt nödvändigt, för det är verkligen nåt jag behöver träna på. Ett perfekt tillfälle att träna på oxå eftersom man känner sej relativt trygg med personerna.
Det har verkligen hänt mycket i gruppen, alla har gjort jättefina framsteg o det är så kul att höra vad dom har hittat på för utmaningar under veckorna :-)

Sitter o tröstäter ur en stor skål med chokladpudding, det är jobbigt, ja inte att äta.. men det är svårt att slappna av.. ständig oro, för Allt!!
Imorron ska jag till läkaren, jag hoppas han kan sjukskriva mig för det går inte längre, jag står inte ut mer. Efter över 2 år av kämpande så känner jag att det tar stop, hur mycket ska man behöva ta?? jobbigt bara att folk inte verkar förstå.. man ska va glad för att man har ett jobb helt enkelt.. ja enkelt.. eller hur, inte för alla tyvärr :-(

Min kurator skulle ta kontakt med min handläggare på fk o se om inte han kunde se till att jag får nån kontakt på af som kan hjälpa mej vidare. Skulle va skönt att ha nån att prata med om jobb, bolla lite tankar. Vi får se hur det går med den saken.

På måndag ska jag till Karolinen på jobbintervju. Det är kommunen som anordnar så man får komma dit o söka sommarjobb, jag ska söka inom handikappsomsorgen tänkte jag. Jag hoppas det kan bli en väg framåt...

I söndag va vi till pappa o hälsade på. Vi gick ut till kossorna o hälsade på. Barnen tyckte det va jättespännande. Leo var mest farcinerad av när dom mjölkade o sen ville han gärna gå hos dom stora kossorna, bli "pussad" på näsan. Kevin tyckte kalvarna va sötast, o jag håller med honom, dom är otroligt söta :-)
Tvillingkalvar som bara va 2 el 3 dagar gamla *sööta*


Morfar visar hur man mjölkar:


Nu ska jag fortsätta försöka få tag på min kurator o ändra en samtalstid.

Kram!!

Spöad i tennis

Så va lördagen snart slut. Idag har jag städat o varit riktigt duktig, så nu är det fint här hemma. Gjorde rent ugnen, det va verkligen dags om man säger så.
Ska snart krypa ner i en renbäddad säng -gött-
 
Syrran va här en sväng förut o lånade datorn, hennes är på rehab o får sej en återställare -skratt- måste kännas jobbigt att va utan dator.. huuhh...

Barnen o jag gjorde lite chokladbollar förut.. eller cocosbollar som dom envisas med att säga (dom säger så i lilla spöket laban filmen) så då får det väl heta så, även om det inte finns nåt spår av cocos på dom :-) gott va det iaf.

Sen spelade vi lite wii förut, det känns tungt att behöva erkänna det, men Kevin vann över både mej o patric i tennisen.. jag vet inte vad man ska skylla på... men jag fick iaf min revansh när jag spöade både Kevin, Leo o Patric i bowling!! *woho*

Imorron ska vi ut till pappa en sväng, det va längesen så det ska bli kul, kanske kan ta en sväng ut till kossorna o traktorerna, det tycker nog barnen är spännande :-)

Jag har fått så mycket komplimanger av barnen idag. "Jag tycker om dej mamma" från både Kevin o Leo, o Kevin sa förut oxå "Jag tycker du är fin mamma o väldigt snäll" det värmer såå i mammahjärtat när dom säger så. Mina godingar, dom är såå söta o goa!!!

Kram!!

Ännu ett hopp har släckts

så fick jag äntligen tag på hon som har hand om vikariebanken, men dom tog ju såklart inte in personer som inte har nån förskollärar/barnskötar utbildning, inte i våran kommun iaf, dom har tydligen fått strängare regler. Så nu vet jag inte alls vad jag ska hitta på.. varför kan ingenting gå som jag vill för?! *trött*

:-(

Ett litet rör

Nu äntligen är jag frisk, hade pyttelite ont i halsen imorse, men det är borta nu *woho*

Jag sitter här o försöker få tag på en tjej som har hand om kommunens vikariebank för förskolor etc. men det är ju upptaget heeela tiden. Jag som verkligen hatar att ringa om sånt här, får ont i magen o så när man väl tar sej mod.. ja då är det upptaget!! eller så är personen på möte *argh* får försöka sen igen.

Det har väl inte hänt så mycket här, har mest slappat o försökt bli frisk hela veckan.
Ska iväg till sf-gruppen sen kl 14 så jag ska väl försöka ta mej lite mat snart.

Jamenvisst, självklart så har hon gått på lunch nu oxå.. kanske får skylla mej själv som ringer i lunchtid.. hihi..
får försöka igen om en timme då.. typiskt!

Igår var jag med Kevin till öronläkaren, dom skulle kolla om rörena satt kvar. I ena örat hade det lossnat så han plockade ut det o kevin fick ta med det hem, men på andra örat satt det fortfarande kvar så vi får komma dit om ett halvår igen o kika hur det ser ut.

Näe nu börjar magen knorra, får se vad vi kan hitta för nåt att äta.. det är ju så tråkigt att äta själv.

Kram!! ♥

Sjuk

usch, jag hatar att va sjuk.. vaknade igår o hade ont i halsen, värk i kroppen o allt det där tråkiga :-(
låg hela dagen igår o har legat hela dagen igår, sovit, tittat på tv o knaprat värktabletter.
Har precis försökt att äta lite, men när jag blir sjuk så förvinner min matlust helt o jag har jättesvårt för att äta *inte bra* Jag hoppas det går över snart.

I lördags lämnade vi barnen hos deras farmor, dom skulle sova över där. Sambon o jag va ute o åt mycket GOD mat på alfies med syrran + sambo, sen gick vi på bio o så "män som hatar kvinnor". Har läst alla böckerna så denna film har man sett fram emot ett tag. Den va väldigt bra, så gå o se den vettja!! :-)

Det va så skönt att få lite ensamtid med P, det blir inte alltför ofta. Men tänk va konstigt det blir när man inte har några barn runt sig, men blir nästan lite rastlös. Nu håller jag på att svettas ihjäl här, ska bädda ner mej i soffan o vänta på att P ska komma hem från jobbet, fast det är ett tag kvar.

 Kram!!

RSS 2.0