Första skoldagen och 4års besiktning

Så va den stora dagen här. Kevin började förskoleklass idag. Han var så förväntansfull imorse, tjatade o tjatade på oss att vi skulle gå, han ville ju inte komma försent :-) Leo o jag satt med i klassrummet dom första 30-40 minuterna o fick lite information. Barnen fick varsin glass o när det va dags för rast fick vi föräldrar gå. Dom gick nästan heldag, 9-13.30 o Kevin tyckte att det hade varit jättekul när jag kom o hämtade honom igen. Han har sin kompis från dagis med sig, o dom leker så bra ihop, en jättefin o lugn grabb, så det är skönt att veta.

Leo o jag har varit till Bvc för den stora 4 årskontrollen. Taltest, rittest, hörseltest, syntest o lite andra kollar. Han klarade allt galant, kunde tom skriva sitt namn lite grann, inte i ordning o så, men det syntes vilka bokstäver det va.

Så jag är en stolt mamma till två underbara pojkar idag (ja, o alla andra dagar oxå såklart, men lite extra just idag).

Kevin har sån otroligt jobbig växtvärk i sina ben, han har så ont så ont o värst är det på natten. Inatt kunde han inte sova för att det gjorde såå ont. Så han är väldigt trött idag. Nu har vi iaf kommit på att det hjälper lite när man lägger en varm vetekudde på det onda stället. Det blir kanske en lång grabb ;-)

Denna jobbiga förkylning jag åkt på verkar äntligen ge med sej. Den har varit seg o utdragen, inte viljat ge med sig, men nu känner jag mig lite piggare, bara lite hosta o snuva kvar.

Det är två trötta barn som ligger i soffan här. Det är så fint väder ute så det känns hemskt att sitta inne, men dom orkade inte, så man kan ju inte tvinga dom o vi har ju varit ute lite förut idag så det får väl gå. Får ta o sätta mig på balkongen en stund, skulle inte förvåna mig om dom slocknar här snart.

1 styck sjukling och 1 styck bullman

Sitter här hemma med en sjuk Kevin. Han har haft magsmärtor här på morronen, legat o jämrat sig o haft jätteont. Vet inte riktigt va det är för fel.. jag hoppas det går över snart. Nu har han iaf lyckats somna, min stackars lillla gubbe.


Leo passar på att äta lite bullar som vi fick av mormor igår.

Vi skulle egentligen åkt till Kil idag o gått på kyrkans barnkalas med Madeleine o pojkarna. Vi har inte träffats på jättelänge så det va ju typiskt att Kevin skulle bli dålig.. men det är ju sånt man inte kan rå för. Får hoppas att vi snart kan träffas igen.

Igår var vi hos mamma hela dagen. Åkte 10.30 hemifrån till claratappen, jag skulle iväg o lämna blod, barnen fick följa med o dom tyckte det va jättespännande att se. Leo bestämde att han oxå skulle lämna blod när han blir stor, men Kevin va väldigt tveksam till det :-)
Sen åkte vi vidare ut till mamma, åt god mat o fikade gott på nybakade bullar o blåbärspaj :-)
Kom inte hem förens kl 21, det va en riktigt bra o mysig dag. Skönt att bara sitta o ta det lungt, prata med världens bästa mamma :-)

Idag verkar det bli en riktig tråkig regndag, så det passar väl bra att bara sitta inne, ta hand om en liten sjukling o kanske få lite gjort.

Ha det gott!!
Kram!! ♥

Nybliven fyraåring

Igår fyllde Leo 4 år!! Fattar inte att tiden kan gå så fort, man hänger knappt med ju. Han hade iaf en fin födelsedag. Presenterna betod 90% av Pokemon figurer. Det är det som gäller just nu.
Hade lite kalas på eftermiddagen med Patric´s mamma, syster med pojkvän och hans bror med familj. Det blev det oxå en hel massa pokemon grejer :-)


Födelsedagsbarnet :-)

Annars så är vardagen tillbaka här. I måndags började Patric jobba igen efter semestern och barnen började på dagis o fritids.
Kevins första dag på fritids gick hur bra som helst. En kompis från dagis hade börjat samma dag så det va ju skönt. Jag var kvar en timme, satt o pratade lite med fröken o sen va det inga problem alls att gå därifrån.
Leo däremot vart jättelessen när vi kom till dagis o han förstod att Kevin inte skulle gå där längre, han ville INTE bli lämnad. Men men, det gick över en stund efter att jag hade gått o sen var han hur nöjd som helst.
Nästa vecka är dom lediga o sen den 20:e börjar skolan, spännande :-)

Ska snart iväg o jobba. Barnen är hos mamma, dom ska sova där inatt. Patric börjar kl 07 imorron o jag slutar kl 08 så då är det skönt att mamma finns o kan ta dom :-)
Men först tänkte jag lägga upp lite bilder från senaste tiden.


Vi var ute o fiskade med pappa/morfar förra helgen.
Det va riktigt skoj o spännade.

Vi fick upp 4 fiskar som Kevin rensade när vi kom hem.

I torsdags tog vi tåget ner till Göteborg. Vi gick på Universeum och Liseberg. Det va en jättelyckad dag med mycket skoj. Jag fick med mej Kevin upp i Lisebergbanan, det va nog lite läskigt men kul. Jag måste ju inviga honom så jag har nån att åka lite läskiga karuseller med i framtiden.. hehe :-)


Spännande att åka tåg
Maneter o såghaj


Provsitter i en riktig polisbil

Det får va bra så, måste göra i ordning inför jobbpasset.

Ha det bra!!

Kram!!

RSS 2.0