Adventsmys

Idag har vi satt upp julgardiner, julstjärnor och ljusstakar. Riktigt julmysigt har det blivit. Gjorde tomtegröt ikväll o det va såå gott, inte så ofta man äter det.


Adventsmys i köket

I eftermiddags var barnen på kalas. Det va Kevins kompis o vår granne som fyllde 6 år, dom hade hyrt Färjestadskolans gympa sal så barnen fick härja fritt :-) Leo fick oxå stanna på kalaset o alltså jag oxå :-)


Gympakalas

Nu ska jag ta lite köttgryta från igår, det är svärmors recept o det är såå gott.


Svärmorsgryta ;-)

Hoppas ni haft en mysig första advent!

Kram!!

Pratkvarn & retsticka

Vi har en pratkvarn i familjen vid namn Leo. Han pratar o pratar o pratar om allt o ingenting. Det är inte ofta han är tyst.. det är roligt att han pratar så mycket o har så mycket att säga, men ibland kan det bli liite jobbigt o det blir att man sitter o säger "ja.." nej.." jaha.." okej.." för att man inte riktigt orkar lyssna på Allt den lilla mannen har att säga.. hehe.. sen har han kommit in i en härlig period då han säger emot allt o gärna bara skrattar åt en när man är allvarlig o säger till på skarpen, härmas är tydligen oxå kul.. allt för att retas.

Igår var vi äntligen iväg o fick svinsprutan. Kevin o jag fick på skolan och Leo fick vi åka upp till kronoparken med. Än sålänge har det gått bra, Kevin hade ont i armen igår men Leo har inte sagt ett dugg om det, jag har oxå lite ont i armen, men inget som inte går att hantera :-) Dom var såå duktiga när sprutan skulle tas, inte ett pip. Kevin ska ju till o med vara med o titta även om skolsköterskan försökte distrahera honom o få han att titta åt ett annat håll :-)

Just nu ligger Leo uppe i sin säng o gnäller. Han har blivit bortskämd med att få somna i våran säng eller att man ligger hos honom tills han somnar, allt för att han är så mammig o blir såå lessen när jag åker o jobbar på kvällarna. Han är så förtvivlad o måste ringa till mig o prata när jag gått utanför dörren. Men nu när jag är ledig så vill jag gärna att han iaf somnar själv i sin egen säng. Sen om han vill komma in till oss på natten så får han det.

Jag har gått runt med huvudvärk i tre dagar nu, samt varit väldigt trött o hängig o jag har inte gjort många knop på dagarna, mest legat i soffan o halvsovit. Nu känns det dock bättre o jag hoppas hoppas att det vill ge med sig snart.

Idag fyller min underbart goa mamma år. Så stor Grattiskram till henne!!! :-)


Nu över till soffan o Leo har äntligen tystnat.. undrar om han somnat?!

Kram!!

Det är inte möjligt..

Idag skulle jag varit ledig för hon jag jobbar hos skulle till Örebro på operation. Men så ringer dom från jobbet på morronen och säger att hon blivit förkyld så operationen är inställd. Jag som hade planerat att möta upp syrran på stan så vi kunde umgås lite, blir inte så ofta tyvärr. Men det får väl bli nån annan dag, fick gå o sova istället.

Så idag har det inte hänt så mycket, sovit o sen har vi äntligen fått orbitreken såld, så nu slipper man klättra för att komma in i förrådet/pysselrummet.

Igår kom mamma in till oss. Jag o Leo följde med ut till Ikea, skulle inte ha nåt men kommer ändå hem med två lyktor o en dörrmatta. Jag tror inte det är möjligt att gå in på Ikea utan att få med sig nåt ut.. haha.. jaja det blev mysigt ute med lyktorna som jag hängde upp.
Sen åkte vi till skolan o hämtade upp Kevin och åkte vidare ut till mamma. Där åt vi plättar o spelade massor av memory.. barnens favorit mat o spel hos mormor :-)


Mys i mörkret

Jag trivs verkligen så fruktansvärt bra här hemma, det känns verkligen som man kommer hem. Förut när vi bodde i lägenheten så va det inte samma känsla, man längtade inte efter att komma hem o det kändes inte som ett hem direkt, men nu är det verkligen perfekt. Kul att göra fint o pyssla både inne o ute :-)

Nu är det läggdags för barnen som just nu sitter i köket o målar.

Kram!!

Äntligen måndag!

Jo du, det är inte alltid man kanske säger så.. men nu har jag jobbat hela helgen, 3 nätter o det tar lite på krafterna. Sista natten är så dryg, man bara sitter o räknar ner timmarna. Men nu är jag ledig fram till fredag o det klagar ja inte på.. ;-)

Det va en miniuppdatering, ska gå o rensa kattlådan o sen krypa ner i sängen.

Natti natti!! ♥

Varm oboy & ostmackor

Sitter på jobbet o äter osmackor med gurka på. Till det har jag varm oboy. Har ni tänkt på hur mycket godare oboyen blir när den har fått stå till sig i en termos?! Det blir en sån god o speciell smak. Eller är det bara jag...? Den påminner om när man va liten o va ute o åkte skidor el dylikt o man hade matsäck med sig :-) Tidigare ikväll skjutsade jag ut barnen till pappa. Dom blev såå glada när jag berättade att dom skulle få sova hos morfar inatt :-) det är riktigt härligt att se hur glada dom blir när dom ska åka dit. Samma sak med mormor o farmor (ni är verkligen älskade) o det är skönt för deras mamma att slippa lessna ögon när man åker ifrån dom. Det är mera "ska du inte åka nu mamma?!" *s* Både patric o jag jobbar i helgen. Det är riktigt trist men skönt att man har folk runt omkring som kan ställa upp o hjälpa till med våra små troll :-) nu ska jag fortsätta käka o hoppas att det blir en lugn natt :-) kram!!

Barnvakt & Kratta löv

Då va man ledig tills fredag, sen kör vi helgen både jag o Patric. Ska bli så skönt när helgen är gjord, det är den som är jobbigast.

Idag har jag varit barnvakt åt en granne. Hon skulle iväg på nåt möte så jag passade Theo som är 8 månader. Så söt o så snäll. Han var väldigt försiktig eftersom vi bara träffats små stunder ute, men det gick bra. Kul när man kan få låna andras bebisar. Känner ju att dom två vi har räcker bra o vi är nöjda så, så visst är det praktiskt att låna o sen lämna tillbax, då får man ändå underhålla bebissuget som kan komma o smyga sig på ibland :-)

Krattade en massa löv här på vår gård med barnen förut. Först skulle Leo vara med o kratta, men det varade inte så långt stund innan han ville gå in, så byttes dom av o Kevin kom ut o hjälpte mig med det sista istället. Riktigt mysigt att få kratta löv o göra fint, pyssla lite. Lagom stort är det oxå :-)


Nu ska jag gå tillbax till soffan, där en sovande älskling ligger, ska kika klart på Arga snickarn o sen blir det Grey´s anatomy.

Kram!!

Ett skrik på hjälp

Så är man klar med första jobbarnatten för veckan. Ska jobba inatt oxå sen är jag ledig fram till fredag.
Har jobbig huvudvärk som inte vill ge med sig. Började igår kväll, fick såndär härlig migränhuvudvärk. Man känner när den börjar smyga sig på o då vet man att det är kört. Sen har jag gått med nån tryckande huvudvärk hela dagen idag.. jaja.. det går väl över.

Igår var jag ute på katt-i-ett-träd-räddning. Jag släppte ut katterna innan jag gick o hämtade barnen på dagis/fritids. När vi kom hem gick vi över till en kompis till barnen, dom ville leka en stund innan vi skulle vidare till Kevins idrott. Jag ropade en gång innan vi åkte till idrotten, men ingen katt kom. Sen när vi kom hem runt kl 19 så var det bara Lurpan som hade kommit hem.
Jag gick upp i skogen där jag vet att Gos brukar vara o ropade. Hörde då ett svagt jamande men det va ingen som kom. Jag tänkte att han säkert hade fastnat i sitt halsband, så det va bara att börja knalla in i skogen, i mörkret o leta. Gos skrek o det hördes att han hade jamade på hjälp. Tillslut hittar jag honom högt uppe i en tall... Hur får man ner en katt från en tall??
Inga grenar längst ner så han kunde inte klättra ner. Jag fick ställa mig o locka på honom, så tillslut hoppade han ner.. Så nu går han runt med lite rivsår på nosen.
Jag undrar om han lärt sig nu att inte klättra för högt upp i träden ;-)

Just nu sitter Leo i soffan o tittar på golf. Han blev jätteglad när han såg att kanal12 visade golf.. ska man bli rädd?! *s*
Kevin sitter i köket o skriver på sin önskelista till tomten, den blir låång.. tror aldrig den tar slut :-)

Kram!!

Fars dag

Idag är det Fars dag. Jag hade scrappat ihop ett litet kort som vi gav till P.


Fars dag

Idag har vi varit ute hos mamma, ätit god mat o fikat gott. Mycket trevligt!!
Barnen sov hos mormor (o Jonny) inatt så vi hade det lungt o skönt igår ;-) har sovit mycket gott inatt, ingen liten Leo som knallat in under natten o lagt sig vid mina ben så man inte kan röra på sig. Sovmorron fick man oxå.. gött :-)

Sista lediga dagen idag, känns tungt som vanligt att man ska behöva jobba hela veckan som kommer nu. Den här veckan med 5 nätter är jobbig. Men det brukar gå bara man kommer dit o kommer igång.

Vi har fått en ny familjemedlem här hemma.. Gordon heter han.. haha.. han är såå söt o mysig


Gordon

Kram!!

Kakmonster och kafferep

Kolla in vilken häftig muffins; Kakmonstret
Man kanske skulle prova att göra en, ser lite pilligt ut, men det kanske kan gå. Vore häftigt att ha på barnkalas om inte annat :-)

Idag har Leo haft kalas på sitt rum. Det har bjudits på kakor, tårta o kaffe.


Kafferep

Det va ett långt kalas o han tyckte att vi skulle stanna o leka, vi fick även sova i hans säng om vi ville :-) Sen skulle det bjudas på hamburgare.

Ikväll har vi haft fredagsmys med lite muffins, chips o popcorn. Tittade på Tummeliten, en söt liten film. Nu ligger barnen i sina sängar o ska sova. Jag o Patric ska titta på nån Johan Falk film sen.

Jag är verkligen på G idag, två inlägg på en dag, inte dåligt eller hur?! ;-)

Är det dags nu?!

Ja, är det dags nu att börja återuppta bloggskrivandet?? Jo jag tror det. Jag ska åtminstone göra ett försök.
Jag har saknat att skriva o lägga ut roliga bilder som man hittar på vägen genom livet, att få skriva av sig lite tankar o känslor, men orken o motivationen har inte riktigt funnits där på ett tag nu.

Nu har vi kommit iordning i vårt nya hem, lite tavlor, speglar o sånt som ska upp, men i stort sett är det klart, o det känns så oerhört bra. Vi har fått vårt lilla "hus" med vår lilla trädgård o det är precis lagom för oss. Det känns mer eget här och barnen stormtrivs verkligen. Lyckan man ser i deras små kroppar, lättnaden hos dom, att dom lätt kan ta sig ut själva medans vi fortfarande bara är en dörröppning ifrån, det märks mest på Kevin.

Jag har gjort mig ett eget litet krypin, där jag kan sitta o göra smycken, scrappa o pyssla med det jag vill.
Vi har nämligen ett litet inneförråd. Där har jag ställt in ett skrivbord så jag kan sitta ifred o man slipper tänka på att man måste plocka fram o plocka undan, utan det finns där jämt o det är bara att gå o sätta sig när man har tid o lust. Annars har det mest blivit så att man tänker att man inte orkar plocka fram allt o sen plocka undan allt för att man måste sitta i köket.


Pysselrum

Jag har lyckats scrappa ihop två kort, men dom kan jag inte visa här än tyvärr. Återkommer med det när dom är framme hos mottagaren ;-)

Nu är det en liten goding som vill spela Kalle Kunskap så han ska väl få göra det en stund :-)
Godingen heter Leo o är hemma med mig denna vecka då jag är ledig.

Kram!!

RSS 2.0