Det bästa med vintern

förutom att åka pulka o att det är fint med all snö, det måste väl ändå vara att det bara är att dra på sig en mössa när man går till skola o dagis på morronen, man slipper fixa håret när man är dödstrött o ser ut som ett troll :-) Vad ska man hitta på till våren o sommaren, hatt eller keps...?!

Nån av dessa kanske?!

Idag har jag bara legat i soffan och kurerat mig. På kvällen efter att jag hade suttit hos Theresia (i tisdags) o sagt att det va jättelängesen jag var sjuk så började ja känna mej krasslig o på morronen vaknade jag o va förkyld. Så typiskt, man ska aldrig aldrig säga så...
Men nu börjar jag känna mej bättre igen, bara det att man får springa o snyta sig varannan minut.

Imorron efter skolan ska jag och barnen möta upp Madeleine och pojkarna vid Leklandet på Nöjes. Ska tillbringa några roliga timmar där. Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran.
Sen ska Adam följa med oss hem o sova över. Det blir spännande och barnen tyckte det skulle bli jätteskoj när jag berättade det. Det blir första gången nån sover över här.

Nu ska jag vandra tillbax till soffan o mysa lite innan barnen ska sova.

Kram!!

Mycket Väl Godkänd

Jag måste verkligen lära mig att komma i säng i tid på kvällarna. Igår landade jag inte på kudden förens vid 00.30 och skulle sen upp kl 7 för att få iväg Kevin till skolan.. Ja jo jag va trött imorse o har varit det hela dagen. Att det ska va så svårt att komma i säng. Fick hem lite nya pärlor o smyckesgrejer på posten igår så jag fastnade lite inne i mitt pysselrum o då rusar ju klockan iväg. Alla ideér verkar komma på en gång.. det va hur längesen som helst som jag gjorde smycken, men så får jag små ideér o sen bara rullar det på.. snart har jag nog tröttnat igen o så blir det en paus. Typiskt mig, jag är en periodare... :-p

Dagen har varit fullspäckad idag.. Skjutsade iväg älsklingen till jobbet imorse efter skollämningen o frukost. Sen gick jag o Leo in till Theresia (grannen) o söta Theo, fikade lite. Sen gick vi hem o åt lite. Leo började dagis kl 14 idag för jag skulle iväg på en natthälokontroll på Clarahälsan. Jag fick toppbetyg, mycket väl godkänt. Väldigt lågt blodtryck, men det har jag alltid haft. Så det såg ju bra ut, skönt, för kroppen tar ju lite mer stryk när man jobbar natt. Fast jag trivs jättebra med det, nattjobbet alltså..

Sen hämtade jag barnen o vi åkte hem o lagade mat. Efter det drog vi ut i pulkabacken, i mörkret, o sen åkte vi iväg o hämtade Patric på jobbet kl 19.

Fick lite fina kärleksgåvor av min älskade. Då blir man så glad ♥

Käärlek

Mera kärlek, fast av min älskade son Kevin fick jag för några dagar sen. Han kom ut i köket o hade gjort denna fina teckning:


Kevin har skrivit Mamma älskar o sen ritat två hjärtan. Han kom på helt själv hur man skriver älskar förutom att han först hade skrivit G istället för K. Det värmde gott i mammahjärtat kan jag tala om. Älskade unge.. så omtänksam o snäll :-)

Jag har fått bebissjukan.. är sjukt bebissugen.. fast inte på egna (bara ibland) utan såna som man kan låna, gosa med o sen lämna tillbax.. hehe.. jag hoppas fler i min närhet skaffar barn som man kan låna, vara barnvakt åt o mysa med. Så är det nån som behöver bebisbarnvakt så hojta till.. trotsiga stora barn har jag gott om hemma ;-)

Jag avslutar med en isskulptur som Leo gjort på dagis

Dyrbar konst

Kram!!

Lekdejt

Sitter o väntar på att min granne o hennes barn ska komma över på en liten lekdejt :-)
Det har varit en händelselös helg för övrigt. Städade och tvättade massor igår och tvättandet fortsätter lite idag oxå, plus en massa tvättvikande som sen ska slussas in i garderober.. det är så tråkigt bara :-/

En kompis till Kevin ringde förut o ville prata med Kevin. Det va nog första gången han pratade med en kompis i telefon. Det va så sött. Kompisen hade tydligen problem med datorn o undrade om vi kunde hjälpa till. Kevin svarade att pappa är bra på sånt, men han jobbar. Så undrade kompisen om dom kunde leka, men det gick ju inte idag eftersom vi redan väntar besök. Så dom får väl prata vidare om att träffas imorron på skolan.
Han börjar bli så stor min Kevin. Han har börjat skriva, om man säger ett enkelt ord så skriver han det helt själv, ibland blir det lite fel såklart. Det är så kul att se dom utvecklas :-)

Nu är det bråk om Lego där uppe.. det är en konst att lära sej samarbeta och dela på saker.. Båda ska ha rätt och bestämma. Ibland vill man rymma hemifrån när dom bråkar som mest... :-[

Ska lägga upp lite nya bilder oxå, men det hinner jag inte just nu, får bli lite senare kanske.

Ha en fortsatt bra helg!!
Kram!!

Skänk ett bidrag...

Jag ska precis börja läsa denna bok:


Tille

Den handlar om lille Tille som föds med en sjukdom som heter Epidermolysis bullosa, EB. Man får genom mamma Therese dagbok följa Tilles kamp mot sjukdomen. Gå gärna in här och skänk ett bidrag för att hjälpa till att föreningen ska utvevcklas och komma vidare med forskningen.

Idag har vi gjort islyktor hemma, det blir spännande att se hur dom blir när jag kommer hem imorron bitti. Passade även på att göra lite egen isglass.. med mustsmak :-) återstår att se hur det smakar.

Ikväll hade vi fredagsmys med egengjorda chicken nuggets, dom blev riktigt goda och var enkla att göra. Dom serverades med klyftpotatis, morot och gurkstavar samt salsadipp.

Fredagsmys


♥ Kram och ta hand om er!!



Lugna barn i bilen

Jag har kommit på hur man får våra barn att bli lugna i bilen. Man sätter bara på Calle Kristianssons skiva. Dom tycker han är jättebra o sitter tysta o lyssnar :-) Kevin önskar sig även den skivan när han fyller år.
Erik går oxå hem o dom går runt här hemma o sjunger "Higher..." Leo sjunger "Adjöö..." hihi.. sötisar


Lugnande...

Ikväll är vi bjudna på Tupperwareparty hos en kompis som bor här i huset brevid. Sen får det nog bli en tidig kväll, jag är såå trött. Igår när jag skulle sova så var jag så övertrött att jag blev pigg istället o kunde inte somna, så typiskt.

Kram!!

Mosig i huvvet...

Nu har jag jobbat två nätter och är ledig fram till fredag. Jag har äntligen fått igång så jag kan köra internet från mobilen till datorn. Så nu kan jag ta med datorn till jobbet o sitta o surfa där utan problem, skönt. Man måste hitta nya sätt att roa sig på, tv och film börjar bli lite töligt o böcker kan man inte läsa hela natten utan att somna ;-)

Jag har suttit o roat mig på denna sida inatt. Finns många roliga och pinsamma sms där som kommit helt fel.

Idag känner jag mig lite mosig huvvet. Jag har bara sovit en timme efter nattens pass. Skulle iväg och lämna blod kl 10.45. Dom hade tydligen brist på blod nu så jag ville inte ringa o ändra tiden heller. Det får gå, jag får ju sova inatt.

Ska försöka komma iväg o handla sen oxå, det är brist på mat här hemma just nu o det värsta som finns är ju att behöva åka o småhandla var eviga dag. Så det får bli till att sätta sig o göra ett matschema för en vecka framåt.

Här kommer lite kul hjärngympa för er:

Från Cambridge University .

image001

Enadst smtara mäsnknior kan lsäa dteta.

Olny srmat poelpe can raed tihs.
I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty  uesdnatnrd waht I was rdanieg. The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig  to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it deosn’t mttaer in waht oredr the ltteers in a wrod are, the olny iprmoatnt tihng is taht the frist and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it wouthit a porbelm.. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Amzanig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! if you can raed tihs psas it on  !!

 

ALZHEIMERS’ ÖGON TEST

image002

Räkna alla ‘ F ‘ i följande text:

FINISHED FILES ARE THE RE
SULT OF YEARS OF SCIENTI
FIC STUDY COMBINED WITH
THE EXPERIENCE OF YEARS…
(läs nedan)

Hur många ?


image003


LÄS DET IGEN !
Gå upp och läs texten igen och hitta alla 6 F’ innan du rullar ner..

Anledningen är den här.
Hjärnan ser inte ordet ’OF’.

image004

Ofattbart eller hur? Gå tillbaks och titta igen!!
Alla som räknar alla 6 ‘F’ första gången är ett geni.

Tre är normalt, fyra är ganska unikt.

image005

Troligtvis sa du ‘A bird in the bush,’! och. …….
om det var DET du sa, så missade du att de
att ordet THE är skrivet två gånger!
Tyvärr, titta igen.

Låt oss nu leka med ord.

Vad ser du?

image006


I svart
kan du läsa ordet GOOD (god), i vitt ordet EVIL (ond) (inuti varje svart bokstav finns en vit). Det är också väldigt psykologiskt, då det visualiserar konceptet att det goda kan inte existera utan det onda (eller frånvaron av godhet är ondska).



Ömma rumpor

Idag är sista dagen på vårat jullov. Imorron börjar skolan och dagis igen, o jag ska jobba efter en veckas ledighet. Ska bli skönt att få tillbax lite vardag o rutiner, men samtidigt är det ju väldigt skönt att va ledig o ta dagen som den kommer :-)

Idag åkte vi ut till pappa o lånade skridskor till mig och barnen. Barnen busade en stund med Doriz innan vi vände tillbaka hem.

Vi åkte ner till färjestadskolan, där hade dom spolat is på fotbollsplan. Det va en väldigt bucklig is, men funkade kanon för oss vingliga nybörjare :-)
Jag har nog inte åkt skridskor sen jag gick på högstadiet, o det är ju ett tag sen. Började först med barnen som inte har åkt förut, tänkte att det blir nog lättast om jag hjälper dom när jag har skorna o står lite stadigare :-) Det gick riktigt bra, lite ömma rumpor har det blivit efter några fall, men det är ju sånt man får ta ;-) o när dom blivit lite vana o kunde glida runt lite själva satte jag oxå på mig skridskorna. Jag klarade iaf att hålla mig upprätt, så inga blåmärken på min rumpa inte :-)


Barn på hal is

Nu ska jag ställa mig o rulla köttbullar, inte så roligt men väldigt gott :-)

Kram!!

Jullov

Oj va längesen det va jag skrev här, kan väl säga att jag har haft jullov då :-)
Denna vecka är jag o barnen lediga. På måndag börjar skolan igen o leo börjar dagis. Vardagen är snart här igen o allt va det innebär. Vi har varit riktigt slappa här hemma ett tag, sovit länge på morronen o bara släpat runt. Kan vara skönt det oxå ibland.

Julen har varit bra, det va jätteskönt att fira julafton här hemma utan en massa stress, riktigt mysigt o skönt för barnen att slippa flänga runt. Fina julklappar har vi fått, orkar inte radda upp alla här, men endel kanske kommer i bild så småningom.

Nyår firades i min ensamhet på jobbet. Fick säga gott nytt år till mina älsklingar över telefon. Men det gick bra det oxå. Jag ska väl inte klaga när jag fick vara ledig över jul o jag har aldrig jobbat nyår förut heller. Blir lite extra peng oxå o det tackar man ju inte nej till :-)

I förrgår skjutsade ja ut barnen till Mormor o Jonny, dom spenderade natten där så jag o Patric fick lite egentid. Det behövdes, så skönt att bara ta det lugnt. Vi gick på stan o åt god mat i lugn o ro. Barnen tyckte det va jätteskoj att få åka ut dit o sova så det är ju inga som helst problem. Man behöver ta en paus ibland.

Idag har vi varit ute o åkt pulka en stund, men det är ju så attans kallt så man orkar ju inte vara ute så länge. Man fryser kinderna av sig. Men kul är det att åka iaf o vi har ju en så fin o stoor pulka backe jämt här nån minut bort. Har jag sagt att jag trivs här... ;-) 

Ska tipsa om en bra bok som jag köpte härom dagen. Har nog aldrig läst ut en bok så snabbt. Väldigt ledsam att läsa, men snacka om att vara stark. Tänk att förlora hela sin älskade familj bara sådär o sen kämpa så otroligt mycket för att hitta dom o få ett fint slut.

Svårt att sluta läsa

Jag tror att jag kanske ska försöka få lite gjort idag, det behöver plockar lite o dammsugas, det blir ju dammit så fort när man har små katter.

RSS 2.0